Посебни саветници

спец. Никола Мијајловић, ванредни професор

спец. Никола Мијајловић, ванредни професор, рођен је 1986. године. Факултет уметности Универзитета  у Београду завршава 2010. године а специјализацију завршава 2016. године са највишом оценом.

Након студија започиње богату уметничку каријеру у свим извођачким правцима: педагошком, соло и оркестарском музицирању. Остварио је низ веома успеших концерата и одржао бројне мајсторске радионице, како у земљи тако и у Европи и у Сједињеним Америчким Државама.

Од 2018. године стиче звање доцента, а 2023 године стиче звање ванредног професора на два Универзитета, Академији уметности „Слобомир. П.“ У Бијељини (БиХ) и на Музичкој академији на Цетињу (Црна Гора).

Као оркестарски солиста Никола остварује успешну сарадњу са признатим именима светске класичне и поп сцене као што су: Стинг (Енглеска), Андреа Бочели (Италија), Пласидо Доминго (Шпанија), Дип Парпл (Енглеска) и други.

2015. постаје оснивач и директор Првог Београдског брас фестивала који је објединио мастеркласе и свечане концерте, на којима су се представили еминентни уметници.

2016. године оснива уметнички састав „Београдски Соул Оркестар“, састављен од најеминентнијих уметника из наше земље, који изводе традиционалну музику из земље и иностранства, промовишући тиме традицију народа са Балкана.

Од 2022. године, Никола постаје активан као члан Социјалдемократске партије Србије.

Страни језици: Енглески језик.