Министар

Хусеин Мемић

Рођен је 1983. године у Новом Пазару, где је завршио основну и  средњу школу. Звање дипломирани професор физичке културе стекао је на Универзитету у Приштини. Звање мастера у области туризма и хотелијерства стекао је на Алфа универзитету у Београду.

Актуелни је потпредседник Санџачке демократске партије и бивши председник Градског одбора СДП-а.

Од 2008. до 2012. године радио је као стручни сарадник за спорт и рекреативни туризам у Туристичкој организацији Нови Пазар. Лиценцирани је туристички водич при Министарству економије Републике Србије од 2010. године. Од 2008. до 2012. године обављао је функцију члана Управног одбора Туристичке организације Нови Пазар.

Организатор је многобројних манифестација у области спорта и члан организационог тима за наступе на домаћим и иностраним сајмовима туризма.

Од 2012. године обавља функцију директора Културног центра Нови Пазар. Покретач је и организатор многобројних културно–уметничких манифестација, где је кроз потпуну реконструкцију институције створио најсавременије услове за квалитетну организацију свих културно-уметничких догађаја.

Добитник је награде Задужбина Родољуба Нићифоровића за 2018. годину за допринос у култури, као и признања Културни образац 2019. године, које Министарство културе и информисања Владе Републике Србије додељује за посвећен рад на корист наше културе.

Као дугогогодишњи спортиста радио је и у Рукометном клубу Нови Пазар, где је такође забележио завидне резултате.

Активно се бави хуманитарним радом и оснивач је хуманитарне организације „Отворена рука”, која делује на подручју Новог Пазара  и регије.

Ожењен је, отац троје деце.