Министар туризма и омладине Хусеин Мемић примио је овогодишње омладинске делегате Србије у Уједињеним нацијама Тамару Стојковић и Ивана Филипа Ковачевића и председницу Удружења за Уједињене нације Србије Биљану Вукосављевић.
Омладински делегати су упознали министра са својим активностима широм земље у циљу активнијег укључивања младих у омладинску политику и учешћа у друштвеном животу како у локалној заједници тако и на националном и међунарoдном нивоу.
Мемић је нагласио да ће млади у његовом раду бити приоритет и да ће се трудити да постави основе за одрживе механизме активног учешћа младих у друштву кроз рад савета за младе, канцеларија за младе, стварање простора за квалитетније провођење слободног времена и кроз давање подршке личном развоју младих у циљу професионалног развоја и повећања компетенција за запошљивост.
Пројекат,,, Омладински делегати Србије у Уједињеним нацијама“ реализује се већ шест година од стране Удружења за УН Србије и партнерских удружења уз финансијску подршку Министарства. Омладински делегати се бирају на годишњем нивоу путем конкурса, те је на састанку договорено да се размотре механизми за дугорочнију одрживост овог пројекта.