Фестивал младих визионара одржан је од 21. до 23. септембра 2023. у Дорћол Плацу под слоганом „Сада је на тебе ред!“. Фестивал је организован у оквиру пројекта Перспективе за младе у руралним срединама у Србији који спроводи Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ) у партнерству са Министарством туризма и омладине Републике Србије, уз подршку Немачког савезног министарства за економску сарадњу и развој (БМЗ).

Фестивал је окупио око 120 младих људи из различитих крајева Србије који су имали прилике да представе своје успехе и идеје које остварују у различитим областима као што су активизам, култура, екологија, предузетништво и спорт, као и да мотивишу друге младе и оснаже их да узму активнију улогу у својој локалној заједници. Богат програм фестивала састојао се из различитих интерактивних садржаја, радионица, панела, дискусија, кратких говора, док су вечери биле резервисане за позоришне представе, наступе ДЏ-јева и активности намењене што бољем повезивању и умрежавању младих.

На панелу „Искрено о омладинској политици“ испред Министарства туризма и омладине учествовала је и помоћница министра Ивана Антонијевић. Окупљене младе људе поздравила је такође и Анке Конрад, амбасадорка Савезне Републике Немачке у Србији, као и Данијела Функе, директорка ГИЗ Србија.