Министар туризма и омладине Хусеин Мемић састао се данас на 45. Међународном сајму туризма у Београду са министарком туризма Републике Грчке Олгом Кефалојани са којом је разговарао о унапређењу туристичке сарадње две земље.

Мемић је том приликом истакао да је Србија у прошлој години остварила рекордне резултате у туристичком промету и девизном приливу захваљујући високој стопи раста долазака страних гостију од 20 одсто у односу на 2022. годину.

Он је такође изразио очекивање да ће тренд континуираног раста броја грчких туриста у Србију, који је у прошлој години износио 25 одсто, бити настављен и у наредном периоду будући да Грчка спада у ред најзначајнијих емитивних тржишта за нашу земљу.

Кефалојани је похвалила резултате које је Србија постигла у сектору туризма будући да се глобални међународни доласци још увек нису опоравили од пада који је уследио током пандемије.

Мемић и Кефалојани су се сагласили да је у циљу подстицања туристичког промета између две земље неопходно покренути питања решавања гужви на граничним прелазима и омогућавање интегрисане електронске наплате путарине кроз Србију и Грчку.

Република Грчка је држава партнер на 45. Међународном сајму туризма који се одржава на Београдском сајму од 22. до 25. фебруара 2024. године.