Државни секретар у Министарству туризма и омладине Урош Кандић обишао је данас реконструисани спортско-рекреативни комплекс дуж кеја у Новом Саду који представља први капитални пројекат завршен у оквиру актуелног програма изградње туристичке инфраструктуре на Подунављу.

У оквиру комплекса чију је реконструкцију финансирало Министарство туризма и омладине у вредности од 192 милиона динара,  уређено је 4,1 км трим стазе за трчање, урбани мобилијар дуж кеја, мини голф терен, два теретане на отвореном, два дечија игралишта, два тениска терена, терен за мали фудбал, терен за боћање и терен за кошарку.

Кандић је истакао да овакви садржаји доприносе унапређењу туристичког промета домаћих и страних гостију и посебно нагласио да је Нови Сад у првих шест месеци остварио раст туристичког промета у коме предњаче страни гости.  

Он је најавио да ће следеће године бити завршено и ново међународно путничко пристаниште у Баноштору, као и да се ради туристичко – информативни центар на Фрушкој гори.

„Када завршимо ова три кључна пројекта, очекујем да буду замајац развоја туризма не само Новог Сада, већ и целе АП Војводине“, навео је Кандић.

Он је додао да се реализација капиталних пројеката на Подунављу спроводи у сарадњи са другим ресорним министарствима у Влади Србије.

Покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић је рекао да уређење спортско рекреативног комплекса у Новом Саду  представља озбиљну спремност Града, али и добру вољу Владе Републике Србије и Покрајинске владе да подрже реализацију пројекта.