Поводом Светског дана туризма, министар туризма и омладине Хусеин Мемић осврнуо се на рекордне резултате постигнуте од почетка године, као и на будуће планове и актуелне инфраструктурне пројекте.

Мемић је истакао да раст броја страних туриста показује како Србија постаје све видљивија на глобалној туристичкој сцени. Девизни прилив од туризма у првој половини године порастао је за 16% у односу на исти период прошле године, што додатно потврђује позитиван тренд.

„Туризам не само да доприноси економском развоју земље, већ јача и културне везе међу људима, обогаћујући нас новим искуствима,“ поручио је министар Мемић, додајући да је Србија све атрактивнија дестинација за различите врсте туризма.

Он је подсетио и на предстојећу организацију светске изложбе ЕКСПО 2027, од које се очекује да привуче велики број страних гостију. Такође, најавио је наставак великих инфраструктурних пројеката у Подунављу, као и подршку развоју руралног туризма као дела стратегије развоја сектора.

На крају, министар Мемић је честитао грађанима Светски дан туризма, и позвао их да открију лепоте Србије и постану амбасадори своје земље.