Ministar

Husein Memić

Rođen je 1983. godine u Novom Pazaru, gde je završio osnovnu i  srednju školu. Zvanje diplomirani profesor fizičke kulture stekao je na Univerzitetu u Prištini. Zvanje mastera u oblasti turizma i hotelijerstva stekao je na Alfa univerzitetu u Beogradu.

Aktuelni je potpredsednik Sandžačke demokratske partije i bivši predsednik Gradskog odbora SDP-a.

Od 2008. do 2012. godine radio je kao stručni saradnik za sport i rekreativni turizam u Turističkoj organizaciji Novi Pazar. Licencirani je turistički vodič pri Ministarstvu ekonomije Republike Srbije od 2010. godine. Od 2008. do 2012. godine obavljao je funkciju člana Upravnog odbora Turističke organizacije Novi Pazar.

Organizator je mnogobrojnih manifestacija u oblasti sporta i član organizacionog tima za nastupe na domaćim i inostranim sajmovima turizma.

Od 2012. godine obavlja funkciju direktora Kulturnog centra Novi Pazar. Pokretač je i organizator mnogobrojnih kulturno–umetničkih manifestacija, gde je kroz potpunu rekonstrukciju institucije stvorio najsavremenije uslove za kvalitetnu organizaciju svih kulturno-umetničkih događaja.

Dobitnik je nagrade Zadužbina Rodoljuba Nićiforovića za 2018. godinu za doprinos u kulturi, kao i priznanja Kulturni obrazac 2019. godine, koje Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije dodeljuje za posvećen rad na korist naše kulture.

Kao dugogogodišnji sportista radio je i u Rukometnom klubu Novi Pazar, gde je takođe zabeležio zavidne rezultate.

Aktivno se bavi humanitarnim radom i osnivač je humanitarne organizacije „Otvorena ruka”, koja deluje na području Novog Pazara  i regije.

Oženjen je, otac troje dece.