Ministar turizma i omladine Husein Memić primio je ovogodišnje omladinske delegate Srbije u Ujedinjenim nacijama Tamaru Stojković i Ivana Filipa Kovačevića i predsednicu Udruženja za Ujedinjene nacije Srbije Biljanu Vukosavljević.
Omladinski delegati su upoznali ministra sa svojim aktivnostima širom zemlje u cilju aktivnijeg uključivanja mladih u omladinsku politiku i učešća u društvenom životu kako u lokalnoj zajednici tako i na nacionalnom i međunarodnom nivou.
Memić je naglasio da će mladi u njegovom radu biti prioritet i da će se truditi da postavi osnove za održive mehanizme aktivnog učešća mladih u društvu kroz rad saveta za mlade, kancelarija za mlade, stvaranje prostora za kvalitetnije provođenje slobodnog vremena i kroz davanje podrške ličnom razvoju mladih u cilju profesionalnog razvoja i povećanja kompetencija za zapošljivost.
Projekat,,, Omladinski delegati Srbije u Ujedinjenim nacijama“ realizuje se već šest godina od strane Udruženja za UN Srbije i partnerskih udruženja uz finansijsku podršku Ministarstva. Omladinski delegati se biraju na godišnjem nivou putem konkursa, te je na sastanku dogovoreno da se razmotre mehanizmi za dugoročniju održivost ovog projekta.