Festival mladih vizionara održan je od 21. do 23. septembra 2023. u Dorćol Placu pod sloganom „Sada je na tebe red!“. Festival je organizovan u okviru projekta Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) u partnerstvu sa Ministarstvom turizma i omladine Republike Srbije, uz podršku Nemačkog saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).

Festival je okupio oko 120 mladih ljudi iz različitih krajeva Srbije koji su imali prilike da predstave svoje uspehe i ideje koje ostvaruju u različitim oblastima kao što su aktivizam, kultura, ekologija, preduzetništvo i sport, kao i da motivišu druge mlade i osnaže ih da uzmu aktivniju ulogu u svojoj lokalnoj zajednici. Bogat program festivala sastojao se iz različitih interaktivnih sadržaja, radionica, panela, diskusija, kratkih govora, dok su večeri bile rezervisane za pozorišne predstave, nastupe DDž-jeva i aktivnosti namenjene što boljem povezivanju i umrežavanju mladih.

Na panelu „Iskreno o omladinskoj politici“ ispred Ministarstva turizma i omladine učestvovala je i pomoćnica ministra Ivana Antonijević. Okupljene mlade ljude pozdravila je takođe i Anke Konrad, ambasadorka Savezne Republike Nemačke u Srbiji, kao i Danijela Funke, direktorka GIZ Srbija.