Ministar turizma i omladine Husein Memić sastao se danas na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu sa ministarkom turizma Republike Grčke Olgom Kefalojani sa kojom je razgovarao o unapređenju turističke saradnje dve zemlje.

Memić je tom prilikom istakao da je Srbija u prošloj godini ostvarila rekordne rezultate u turističkom prometu i deviznom prilivu zahvaljujući visokoj stopi rasta dolazaka stranih gostiju od 20 odsto u odnosu na 2022. godinu.

On je takođe izrazio očekivanje da će trend kontinuiranog rasta broja grčkih turista u Srbiju, koji je u prošloj godini iznosio 25 odsto, biti nastavljen i u narednom periodu budući da Grčka spada u red najznačajnijih emitivnih tržišta za našu zemlju.

Kefalojani je pohvalila rezultate koje je Srbija postigla u sektoru turizma budući da se globalni međunarodni dolasci još uvek nisu oporavili od pada koji je usledio tokom pandemije.

Memić i Kefalojani su se saglasili da je u cilju podsticanja turističkog prometa između dve zemlje neophodno pokrenuti pitanja rešavanja gužvi na graničnim prelazima i omogućavanje integrisane elektronske naplate putarine kroz Srbiju i Grčku.

Republika Grčka je država partner na 45. Međunarodnom sajmu turizma koji se održava na Beogradskom sajmu od 22. do 25. februara 2024. godine.