Državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine Uroš Kandić obišao je danas rekonstruisani sportsko-rekreativni kompleks duž keja u Novom Sadu koji predstavlja prvi kapitalni projekat završen u okviru aktuelnog programa izgradnje turističke infrastrukture na Podunavlju.

U okviru kompleksa čiju je rekonstrukciju finansiralo Ministarstvo turizma i omladine u vrednosti od 192 miliona dinara,  uređeno je 4,1 km trim staze za trčanje, urbani mobilijar duž keja, mini golf teren, dva teretane na otvorenom, dva dečija igrališta, dva teniska terena, teren za mali fudbal, teren za boćanje i teren za košarku.

Kandić je istakao da ovakvi sadržaji doprinose unapređenju turističkog prometa domaćih i stranih gostiju i posebno naglasio da je Novi Sad u prvih šest meseci ostvario rast turističkog prometa u kome prednjače strani gosti.  

On je najavio da će sledeće godine biti završeno i novo međunarodno putničko pristanište u Banoštoru, kao i da se radi turističko – informativni centar na Fruškoj gori.

„Kada završimo ova tri ključna projekta, očekujem da budu zamajac razvoja turizma ne samo Novog Sada, već i cele AP Vojvodine“, naveo je Kandić.

On je dodao da se realizacija kapitalnih projekata na Podunavlju sprovodi u saradnji sa drugim resornim ministarstvima u Vladi Srbije.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević je rekao da uređenje sportsko rekreativnog kompleksa u Novom Sadu  predstavlja ozbiljnu spremnost Grada, ali i dobru volju Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade da podrže realizaciju projekta.