Posebni savetnici

spec. Nikola Mijajlović, vanredni profesor

spec. Nikola Mijajlović, vanredni profesor, rođen je 1986. godine. Fakultet umetnosti Univerziteta  u Beogradu završava 2010. godine a specijalizaciju završava 2016. godine sa najvišom ocenom.

Nakon studija započinje bogatu umetničku karijeru u svim izvođačkim pravcima: pedagoškom, solo i orkestarskom muziciranju. Ostvario je niz veoma uspeših koncerata i održao brojne majstorske radionice, kako u zemlji tako i u Evropi i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Od 2018. godine stiče zvanje docenta, a 2023 godine stiče zvanje vanrednog profesora na dva Univerziteta, Akademiji umetnosti „Slobomir. P.“ U Bijeljini (BiH) i na Muzičkoj akademiji na Cetinju (Crna Gora).

Kao orkestarski solista Nikola ostvaruje uspešnu saradnju sa priznatim imenima svetske klasične i pop scene kao što su: Sting (Engleska), Andrea Bočeli (Italija), Plasido Domingo (Španija), Dip Parpl (Engleska) i drugi.

2015. postaje osnivač i direktor Prvog Beogradskog bras festivala koji je objedinio masterklase i svečane koncerte, na kojima su se predstavili eminentni umetnici.

2016. godine osniva umetnički sastav „Beogradski Soul Orkestar“, sastavljen od najeminentnijih umetnika iz naše zemlje, koji izvode tradicionalnu muziku iz zemlje i inostranstva, promovišući time tradiciju naroda sa Balkana.

Od 2022. godine, Nikola postaje aktivan kao član Socijaldemokratske partije Srbije.

Strani jezici: Engleski jezik.